Известие

Collapse
No announcement yet.

Ламбда сонда или...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ламбда сонда или...

Колеги след разрешения проблем с паленето се появи някакъв нов не толкоз значителен ,но определено дразнещ.Сутрин като паля,всичко е нормално,обаче след като поработи малко започват ядовете - натискам газта да тръгне ,оборотите падат и понякога гасне.Паля пак същото и това докато позагрее малко.След това няма ядове,но ми се струва,че има повишен разход на бензин и от време на време върви уникално друг път не ще.Отивам на диагностика - закачат я хората и всичко ок.Дебитомер,дюзи ,ламбда,абе никакви грешки.Сондата чертае като луда.Два дена никакви проблеми и на третия пак нейното си знае.Реших да се възползвам от диагностиката,която ми даде пловдивския нов дистрибутор на италиански коли на аванта.Правят ми я хората и хоп оказва се,че ламбдата не работи - правата линия на смърта е на лице - повече от 0.450mv не иска и с подаване на газ и на място абе час на смърта.Обаче грешка няма и пича ми обясни,че било така,понеже е заспала в някакво средно положение.
    Чудя се,да мина ли още някъде диагностика преди да я сменя сондата с нова?И според вас каква ще е най-добрата,не говоря за някакви универсални,а от там където ми правиха последната диагностика ми препоръчват Magnetti Marelli.
    Чакам с нетърпение вашите мнения!Мерси!
    Алфа...всичко друго е компромис!
    http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
    Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
    Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

И аз минах по този път беше умряла в някво средно положение но смяна с нова и воала всичко е ОК. При мен не можеше да се изфорсира карах я максимум до 2000, 2500 оборота. Аз сложих някаква универсална с 4 кабела. Една година всичко е ОК. Успех.

Поздрави
    алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
    алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Аха мерси.А иначе се изфорсирва при мене и си вдига доволно до 7000 rpm.Ми ще видя каква ще взема,може и някаква от ebay да поръчам или от един приятел тук дето продава авточасти.Ще видя как вървят горе долу цените.

Comment

Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщение
        Аха мерси.А иначе се изфорсирва при мене и си вдига доволно до 7000 rpm.Ми ще видя каква ще взема,може и някаква от ebay да поръчам или от един приятел тук дето продава авточасти.Ще видя как вървят горе долу цените.
        Колега напиши някъде с какъв двигател е колата и коя година е произведена, това е важно. Но по принцип универсалните сонди на Бош вършат чудесна работа даже смея да твърдя че се спрявят най добре от разни други марки пък и особено от "ибей".
        Щом сондата показва 0,45 значи е умряла а не записва грешка защото стойностите и са в граници ако я откачиш от куплунга ще запише грешка.
        И след смяна на сондатя е добре дасе ресетне "екуто" за да може по бързо да влезе в час не че иначе няма д авлезе но с ресет е по добре.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Колеги след разрешения проблем с паленето се появи някакъв нов не толкоз значителен ,но определено дразнещ.Сутрин като паля,всичко е нормално,обаче след като поработи малко започват ядовете - натискам газта да тръгне ,оборотите падат и понякога гасне.Паля пак същото и това докато позагрее малко.След това няма ядове,но ми се струва,че има повишен разход на бензин и от време на време върви уникално друг път не ще.Отивам на диагностика - закачат я хората и всичко ок.Дебитомер,дюзи ,ламбда,абе никакви грешки.Сондата чертае като луда.Два дена никакви проблеми и на третия пак нейното си знае.Реших да се възползвам от диагностиката,която ми даде пловдивския нов дистрибутор на италиански коли на аванта.Правят ми я хората и хоп оказва се,че ламбдата не работи - правата линия на смърта е на лице - повече от 0.450mv не иска и с подаване на газ и на място абе час на смърта.Обаче грешка няма и пича ми обясни,че било така,понеже е заспала в някакво средно положение.
          Чудя се,да мина ли още някъде диагностика преди да я сменя сондата с нова?И според вас каква ще е най-добрата,не говоря за някакви универсални,а от там където ми правиха последната диагностика ми препоръчват Magnetti Marelli.
          Чакам с нетърпение вашите мнения!Мерси!
          Ако колата ти е с 2.0 ТС Евро2,сондата за твоята колае Бош ЛС05,даже скоро и свалиха цената.Ккато каза Новачев е хубаво после да се ресетне компа,иначе може да минат ден два докато се адаптира,пък и може да ти върти номера през тва време
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Колата е 2.0 T.S. 1999 година.
            А защо да не са частите от Ebay?В момента карам с дебитомер подарък от един колега дето си го взе от там и мога да ти кажа,че е е перфектен.Каза,че го е взел за 75лв това с доставка,а иначе тук са му искали от 150 до 260.

Comment

Колата е 2.0 T.S. 1999 година.
              А защо да не са частите от Ebay?В момента карам с дебитомер подарък от един колега дето си го взе от там и мога да ти кажа,че е е перфектен.Каза,че го е взел за 75лв това с доставка,а иначе тук са му искали от 150 до 260.
              Има теми в които е разисквано това може от 'Ибей" ако са Бош и ако са оригинални иначе тя колата пак ще върви но няма да е такава каквато ще бъде с бошовските части. Прочети теми за ламбда сонди и виж има ли някой доволен от ламбда сонда която не е на бош. При положене че универсална сонда струва 130лв и колеги от форума могат да ти я намерят с отстъпка дали си заслужава да си купиш друга.
              Има една стара мърдост нямам толкова много пари че да си купувам евтини работи.
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

Някои има ли наблюдения върху Магнети Марели ламбда сонда?

Comment

Мдаа досега здрава такава не съм видял Моята 164-ка преди да я купя "наблюдаваше" марели сонди по месец и половина и после светкаше и казваше нова Сега е с бош, от 2 години наблюдава и няма проблеми
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Да колега тази марка беше добра преди 10 години после фалира не знам кой я купи но от тогава по добре китаиски части но не Марели
                    155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                      Да колега тази марка беше добра преди 10 години после фалира не знам кой я купи но от тогава по добре китаиски части но не Марели
                      Дебитомера ми на тази марка умря внезапно на 2 г. и 30 000 км.
                      Alfa Romeo 1.8 TS `98
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                        Марели е собственост на Фиат Груп до колкото ми е известно

Относно сондата - BOSCH или алтернатива е NTK (универсалната работи добре)
                        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

А днес какво преживях колеги....
                          Отивам да ми сменят сондата в един от предстватителите в Пловдив на италиански коли.Давам им номер на шаси ,на двигател на всичко което искат и ми казват "Ще ви струва с отстъпката - частта и труда 109лв".Направо се изумих и взех да се щипя дали не сънувам.И викам Ок - слагайте я.Обаче все ме гризе вътрешно,че нещо има гнило и така се оказа.След около час вадят колата ,през това време ме черпят кафе и седя на мека мебел и викам ч да пробвам и тогава да плащам.Тръгвам с Алфина и о небеса вдига оборотите супер мудно,не иска да ускори ужас.Връщам се и викам нищо не сте направили.Всички в шок.Закачат я компютри разни други джаджи ама йок всичко работи грешки няма.И се чудят и се маят кво става ,защото я пробваха и те виждат ,че наистина има проблем.И незнайно от къде излезе един изтупан пич от техните и вика "Тва с къв мотор е?"и му казвам 2.0 тs.И им вика на монтьори и приемчици "я елета за малко".И се оказва,че ламбдата ми е друга - водила се някаква планетарна и те я нямат и струва около 168лв.Викам качвайте моита - добре че им казах да не я хвърлят ,записах си номера и по бош на моята и ми я сложиха пак.Една стотинка не има дадох и ми викат"Извините за неудобството но поставянето на сондата ще ви е безплатно друия път дори и вие да си я донесете"Ще ви направим и други безплатни услуги"!Какви ли ще са не знам ,но определено сега не знам вече каква сонда да взема....

Comment

Ламбдата за твоята кола на БОШ е 0 258 006 190 или универсалната LS05. Коя година е все пак? Ако е след 2000-та 0 258 006 189 или универсална LS615
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

...
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                              X